Communicatie toekomst

Vandaag kwamen oud-studenten Kirsty van Tilborg en Lisa Schoenmakers langs in de SLB les om mijn klas iets te vertellen over hun schooltijd op het Fontys en hun ervaringen met het werken in de Communicatiebranche. Hun eerste schooljaar van Communicatie stond vooral in het teken van voorlichting. Wat heeft deze opleiding ons te bieden en hoe het allemaal in zijn werk gaat.
Jaar drie stond in het teken van een stage en een minor. Kirsty liep deze stage bij Entertainment business. Lisa heeft voor psychologie gekozen voor haar minor. Dat deed ze omdat ze het ook heel interessant vond om meer over mensen zelf te weten te komen.

Na de opleiding communicatie wou Kirsty doorstuderen aan de universiteit en pakt ze, totdat de studie in februari begint, veel parttime klussen aan op het gebied van Communicatie.
Lisa liep stage bij Tweesteden ziekenhuis waar ze onderzoek deed naar de communicatie tussen (o.a.) patiënten.

Beiden gaven ze de tip om nu al bezig te zijn met het zoeken van baantjes in de Communicatiebranche. Een beetje ervaring opdoen helpt je voor toekomstige sollicitaties.

Als opdracht naast deze presentatie moesten we interessante vacatures verzamelen, binnen het Communicatie vak, waar jijzelf wel op zou willen reageren. De volgende vacatures heb ik gevonden:

– Junior vakredacteur/journalist
Prelum is een multimediaal, wetenschappelijk mediabedrijf dat zich met haar producten richt op beroepsbeoefenaren en studenten in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met medisch specialisten, huisartsen en tandartsen bedenken, ontwikkelen, vervaardigen en verkopen wij diverse informatie- en nascholingsproducten, variërend van tijdschriften, websites en applicaties tot congressen, boeken en opleidingen.
De werkzaamheden zijn onder andere; het afnemen van interviews, bedenken en uitwerken van reportages, het verzamelen en bewerken van nieuwsberichten en het bijhouden van sociale media.

– Online nieuwsredacteur entertainment
Voor de businessline van een groot persbureau zoeken wij op korte termijn een enthousiaste internetredacteur met journalistiek inzicht.
Het gaat om een professional met een flexibele instelling en ruime ervaring met het selecteren en schrijven van berichten voor thematische webfeeds op terreinen als entertainment, royalty en technische hoogstandjes. Je weet wat er rond die onderwerpen speelt en wie er op dit moment ‘toe doet’. Je hebt een brede belangstelling en een neus voor nieuws en vaardigheid in het snel en accuraat schrijven van pittige teksten. Je bent creatief en gewend aan het leveren van maatwerk en het werken onder tijdsdruk.

Entertainment redacteur RTL Boulevard
RTL Boulevard is al meer dan tien jaar dé nieuwsvoorziening over showbizz, mode, lifestyle en crime.
Wij zijn op zoek naar een entertainment redacteur met minimaal vijf jaar ervaring. Ben jij helemaal gek van alles wat er in de wereld van showbizz gebeurt en zit je bovenop het nieuws? Dan is deze functie echt iets voor jou! We zoeken iemand met een scherpe pen, die net even een stapje harder wil lopen, creatief is, van aanpakken weet, de lat voor zichzelf hoog legt en initiatief toont.

 – INTERNSHIP: SOCIAL MEDIA & WEBREDACTIE STAGE BIJ LIBELLE
Het grootste damesblad van Nederland, Libelle, is op zoek naar een social media en webredactie stagiaire. In deze functie plaats je dagelijks content op de social media kanalen van Libelle, regel je leuke winacties, zorg je voor interessante videocontent, houd je de website bij en draag je samen met de Online Coördinator bij aan verhoogde interactie met de doelgroep.

– COMMUNICATIE WERKERVARINGSPLEK
Hou jij van schrijven, ben je niet bang om je nieuwe dingen eigen te maken en ben je op zoek naar een vrijwillige werkervaringsplek waar je veel kan leren? Kom dan ons team versterken en reageer direct!
Je gaat meelopen in ons project om de huidige online community (http://hetvrijwilligersnetwerk.nl/) te migreren naar een nieuw platform. Aan jou de taak om te helpen bij het migreren en om de goede dingen bij het oude platform (best practices) ook te laten terugkomen in het nieuwe platform. Verder coördineer je de migratie en geef je de basis training aan onze verschillende community coördinatoren. Jij bent vormgever van en schrijft stukjes voor op de website, houdt de website bij en wordt daarnaast de schrijver van de handleidingen

0 comments
0 likes
Prev post: FEHT ColumnNext post: Hakuna Matata

Related posts

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow