De Fashion trend: Tattoos

Tattoos, je kunt er niet meer omheen. Bijna iedereen heeft er een en in de grote steden zitten de tattooshops zowat op elke hoek van de straat. Je kunt dus wel spreken van een echte trend.
Ook veel beroemde mensen hebben een tatoeage[1]. Van Rihanna tot Wendy van Dijk en met allemaal een verschillende betekenis. Zelfs modellen hebben tatoeages[2] en veel mensen zien dat als een voorbeeld op het gebied van mode. Zo zie je ook een trend binnen de tatoeages, van wat in de mode is en wat niet. Mensen zijn heel creatief bezig met tatoeages, waardoor veel mensen het mooi vinden.

De interesse van iedereen in tatoeages is duidelijk te merken en de tv-zenders spelen graag in op die interesse. Er zijn programma’s over tatoeages, bijvoorbeeld op RTL 5[3], die gaan over de verhalen achter de tatoeages. Vaak zetten mensen niet zomaar een tatoeage, maar heeft het een betekenis.

Alleen kunnen tatoeages voor problemen zorgen in het bedrijfsleven. Zo plaatste managersonline.nl[4] een artikel over dat tatoeages de kans op een baan verminderen. Vaak geven de stereotype gedachtes over piercings en tatoeages de doorslag om mensen niet aan te nemen voor een baan.
Bedrijven/mensen vinden dat mensen met een tatoeage er lager opgeleid uitzien en willen dan ook liever dat de tatoeages bedekt worden.

Maar neem nou Wendy van Dijk die een kleine, onopvallende tatoeage op haar pols heeft ter nagedachtenis aan haar overleden vader. Niemand praat over haar ontslag door haar tatoeage. Ik denk dat het aan de tatoeage zelf ligt. Is het een grote taboedoorbrekende tatoeage, dan zullen de reacties anders zijn dan bij de tatoeage van Wendy.

Wendy+van+Dijk

Persoonlijk denk ik dat deze trend nog lang blijft en dat bedrijven er op een gegeven moment niet meer raar van opkijken. Ik adviseer dan ook om mensen niet te veroordelen op basis van hun tatoeages. Op een gegeven moment kan je er niet meer omheen.

2 comments
0 likes
Prev post: Een dag uit mijn levenNext post: Nivea body milk voor onder de douche

Related posts

Comments

 • lenavaes

  07-05-2015 at 23:14
  Reply

  Ik vind tattoos heel mooi, zolang ze niet op mijn eigen lichaam staan :) Bij sommige personen staat het gewoon heel goed. Ik hoop dat […] Read MoreIk vind tattoos heel mooi, zolang ze niet op mijn eigen lichaam staan :) Bij sommige personen staat het gewoon heel goed. Ik hoop dat binnenkort er niemand meer raar van opkijkt. Mensen vergeten soms dat het uiterlijk het karakter niet bepaalt. Hopelijk kan later iedereen gewoon zichzelf zijn, zonder hiervoor veroordeeld te worden. x, Lena Read Less

  • Sanne
   to lenavaes

   08-05-2015 at 14:17
   Reply

   Wat mooi gezegd! Ik ben het met je eens. Hopelijk komt er inderdaad een keer een tijd dat mensen niet op uiterlijk worden veroordeeld :-) […] Read MoreWat mooi gezegd! Ik ben het met je eens. Hopelijk komt er inderdaad een keer een tijd dat mensen niet op uiterlijk worden veroordeeld :-) x Read Less

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow