Duurzaam eten, de nieuwste Food trend

Waar komt mijn voedsel vandaan? Wat kan ik eraan doen om gezond te eten en het milieu te verbeteren? Deze vragen hoor je steeds vaker, want steeds meer mensen gaan nadenken over wat ze eten en waar het vandaan komt. We denken niet alleen aan onze gezondheid, maar ook aan alle dieren op onze planeet. Met een partij in de Tweede Kamer die opkomt voor de rechten van dieren, worden burgers meer betrokken bij het milieu. Ook het nieuws speelt een rol. Langzaam maar zeker ontstaat er een trend op het gebied van duurzaam eten.

Deze food trend is al een paar jaar bezig. De telegraaf[1] van vorig jaar vertelt dat de consument steeds meer interesse krijgt in duurzaam voedsel. Deze trend zet zich voort en dit jaar hebben consumenten 25% meer uitgegeven aan duurzaam voedsel, volgens de NOS[2]. Ik denk dat deze trend de komende jaren ook nog blijft stijgen desondanks de crisis. Het zal natuurlijk helemaal helpen als supermarkten de prijzen gaan aanpassen van de desbetreffende producten.

dvdabds fbsawb duurzaam etenm

Ook bedrijven kunnen inspelen op deze gedachte en de consument meer gaan bieden. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld restaurants. Die kunnen duurzaam voedsel inkopen, hun menukaart aanpassen en de mensen het belang van duurzaam voedsel meegeven. Maar ook andere bedrijven kunnen hun eigen kantine aanpassen voor het personeel, zodat het personeel geneigd is om duurzame producten te kopen als ze op het werk gaan lunchen. De vraag naar duurzame producten neemt per jaar toe, dus ik denk dat bedrijven het goed zullen doen als ze mee gaan met deze duurzame trend.

Voor de interesse vanuit de consument, in duurzaam voedsel, zijn er verschillende sites te vinden. Sites zoals voedingscentrum.nl[3] vertelt veel over duurzaam eten en wat jij als consument kunt doen.

greenchangeditsmaaktnaarmeer

Ik denk dat deze trend erg interessant gaat worden. Mensen worden steeds meer bewust van de natuur om hen heen en de vraag naar duurzaam eten neemt toe, waardoor sites zoals voedingscentrum.nl meer bezoekers gaan trekken. Ik raad dan ook iedereen aan om er serieus over na te denken of ons consumeergedrag wel correct is en of we niet wat duurzamer kunnen gaan eten, want denken aan het milieu kan nooit kwaad.

0 comments
0 likes
Prev post: Nivea body milk voor onder de doucheNext post: FEHT Column

Related posts

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow