Film Friday #1 – Kingsman: The Secret Service

Wat heb ik genoten tijdens deze film, hij is echt ge-wel-dig! Nu weet ik dat ik al snel een film leuk vind, maar deze was echt steengoed. Als je van een actiefilm houdt, en/of van Colin Firth, dan is deze film zeker een must-see! Het genre wordt omschreven als actie, thriller, avontuur en comedy. Dat zijn veel genres die een leuke combinatie maken, maar waar gaat Kingsman: The Secret Service eigenlijk over?

Kingsman: The Secret Service gaat over de organisatie Kingsman, waar geheim agenten werken die over de hele wereld opereren. De organisatie wordt geleid door Chester King en zijn codenaam is Arthur. De namen van de geheim agenten van Kingsman zijn hetzelfde als die van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Harry Hart is een van de Kingsman spionnen en zijn (spionnen)naam daarbij is Galahad. In 1997 redde een man het leven van Galahad, alleen kwam hij daarbij zelf om het leven. Dit gebeurde tijdens een missie in het Midden-Oosten en de man werd opgeleid door Galahad om een Kingsman agent te worden. Galahad voelde zich schuldig over de dood van zijn agent in training en liet zijn nummer achter zijn vrouw en hun zoon Eggsy met de boodschap om dat nummer te bellen als ze iets nodig hebben of in de problemen zitten.
Eggsy groeit op in een moeilijke buurt en hij komt 17 jaar na het overlijden van zijn vader in aanmerking met de politie, waar hij het nummer belt. Harry Hart helpt hem vrij te krijgen en vraagt of hij wilt meedoen aan een training om zo bij de Kingsman te komen. Een ander geheim agent is namelijk vermoord toen hij in aanraking kwam met de schurk en miljonair Richmond Valentine. Er kan alleen iemand bij de Kingsman komen als er een ‘plek’ is en door de dood van Lancelot (de naam van de overleden agent) neemt Eggsy deel aan het trainingsprogramma. Er zijn nog andere jongeren die meedoen aan het programma, waaronder Roxy die vriendschap sluit met Eggsy. Het trainingsprogramma wordt geleid door Merlin, de trainer van Roxy. Terwijl Galahad Eggsy traint voor het programma neemt hij het ook op tegen Richmond Valentine, die gratis SIM-kaarten verspreidt waarbij er een signaal vrijkomt die iedereen zo boos zal maken dat de hele mensheid zich zal uitmoorden…

Kingsman The Secret Service 3

En natuurlijk hoort er bij een geweldige film een steengoede cast. Te beginnen bij Harry Hart (Galahad), die wordt gespeeld door *tromgeroffel* Colin Firth. Zelf ben ik erg fan van Colin Firth en ik vind hem dan ook een geweldige acteur! Toen ik Kingsman: The Secret Service ging kijken was ik wel benieuwd hoe hij het zal doen in een actiefilm. Ik ben zeker niet teleurgesteld, want deze film komt op mijn favorieten lijstje. Mocht je even niet weten wie Colin Firth is, hij speelde een rol in Bridget Jones’s Diary, Love Actually, Nanny McPhee, The King’s Speech en nog veel meer. Eggsy wordt daarentegen gespeeld door een iets minder bekende acteur: Taron Egerton. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar hij speelde erg goed in de film. Ik denk dus dat je nog wel veel van hem gaat horen. Ook Roxy wordt gespeeld door een onbekende actrice, namelijk door Sophie Cookson. Chester King (Arthur) wordt gespeeld door Michael Caine, die je misschien kent als Alfred Pennyworth van The Dark Knight. Hij heeft nog veel meer films op zijn naam staan waaronder: Inception, Interstellar en Now You See Me. Mark Strong vertolkt de rol van Merlin en ik vond hem ook echt geweldig in de film. Hij speelde o.a. in Kick-Ass, Robin Hood en The Imitation Game. En last but not least: Samuel L. Jackson! Naast Colin Firth was ik erg blij dat hij meespeelde in de film. Ik vind hem zo’n geweldige acteur! In de film speelt hij de schurk Valentine, die een beetje erg slist en ook nog eens niet tegen bloed en geweld kan (wat erg handig is als je een schurk bent trouwens). Samuel L. Jackson zet Valentine erg overtuigend en sterk neer. Hij is o.a. bekend als Nick Fury in The Avengers, Thor, etc.

Kingsman The Secret Service 2

Ik kan alleen maar positief over deze film praten. Je zal het ook wel aan het lange bericht merken, maar het is lastig om in het kort uit te leggen waar de film over gaat. Wat denken jullie over de film? Gaan jullie hem kijken of heb je hem misschien al gezien? 🙂 Het is zeker een aanrader!

Voor meer informatie over de film kun je een kijkje nemen op deze website: http://www.kingsmanmovie.com. Je vind hier ook de trailer van Kingsman: The Secret Service.

Het is alweer even geleden dat ik hem heb bezocht in de bioscoop, maar er zijn zeker een aantal bioscopen waar hij nog steeds draait. Dus ren naar de bioscoop nu het nog kan!

Bron foto
Bron foto 2
Bron foto 3

5 comments
0 likes
Prev post: Easter is coming!Next post: Serie Sunday #3 – Unforgettable

Related posts

Comments

 • My Music Favourites | April |

  30-04-2015 at 11:58
  Reply

  […] Take That – Get Ready for it Aangezien ik veel flms kijk, luister ik ook naar veel soundtracks zoals je al wel gemerkt zal […] Read More[…] Take That – Get Ready for it Aangezien ik veel flms kijk, luister ik ook naar veel soundtracks zoals je al wel gemerkt zal hebben haha. Get Ready For It is de soundtrack van de film Kingsman: The Secret Service. […] Read Less

 • Daan Kusen

  12-04-2015 at 17:22
  Reply

  Haha yes, geweldige film! En de soundtrack eronder is ook gaaf!

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow