Film Friday #2 – Big Hero 6

Het is geen geheim: ik ben fan van Disney. Ik vind Disneyland Parijs super en ook vind ik de films erg leuk om te kijken. Vroeger was ik ook helemaal into Disney; overal knuffels en stapels videobanden. Nog steeds vind ik het leuk om films van Disney te kijken. Laatst keek ik dan ook Big Hero 6 en ik heb genoten haha. Benieuwd waar de film over gaat?

Big Hero 6

In Disney’s Big Hero 6 draait het om Hiro Hamada. Hij is een 14-jarig wonderkind, maar houdt zich vooral bezig met ondergrondse robotgevechten. Zijn broer Tadashi vindt het op een gegeven moment wel mooi geweest; hij wilt dat Hiro zijn leven omgooit en weer naar school gaat. Hij laat hem zijn school zien en zijn nieuwste uitvinding: de opblaasbare robot ‘Baymax’ die gemaakt is om als hulpverlener/EHBO-robot te dienen. Na het zien van San Fransokyo Institute of Technology, meldt Hiro zich aan voor het toelatingsexamen. Hiervoor ontwerpt hij microbots; hele kleine robotjes die samen alle constructies en vormen kunnen maken die je maar kunt bedenken. Hij wordt door deze uitvinding aangenomen bij de universiteit, alleen vindt er een tragische gebeurtenis plaats. Hierdoor sluit Hiro een vriendschap met Baymax. Als er dan een slechterik opduikt in de stad, proberen Hiro en Baymax hem tegen te houden. Dit doen ze niet alleen, ze krijgen de hulp van 4 vrienden en worden zo een groep hightech-helden.

Big Hero 6

Al enthousiast hihi? Zelf vond ik hem echt ge-wel-dig! Disney heeft weer een leuke film gemaakt en ik heb erg genoten 🙂 Mocht je denken dat Disney alleen voor kinderen is; ik vind van niet. Zelf vind ik niet dat er een bepaalde leeftijd is om Disneyfilms te kijken; die films blijven erg leuk. Dit komt denk ik doordat ik ben opgegroeid met Disney en mijn liefde voor films speelt zeker ook een rol haha. Hoe dan ook; Big Hero 6 is een erg goede film en zeker een aanrader!

Big Hero 6

Ook leuk is de soundtrack van Big Hero 6. Dat is het liedje ‘Immortals’ van de band Fall Out Boy. Echt een super liedje en hij staat bij mij al weken op repeat!

Big Hero 6 draait nog steeds in de bioscoop en het is echt een aanrader! Hebben jullie Big Hero 6 al gezien? Wat vonden jullie ervan?

Bron foto
Bron foto 2
Bron foto 3
Bron foto 4

29 comments
0 likes
Prev post: It’s Easter!Next post: Serie Sunday #4 – Hostages

Related posts

Comments

 • Florentine

  11-04-2015 at 16:20
  Reply

  Wat een schattige film!!!

 • Dina

  10-04-2015 at 23:35
  Reply

  Ohh deze heb ik een poosje geleden ook gekeken op aanraden van iemand. Echt een hele schattige film vond ik het.

 • Lynn

  10-04-2015 at 16:08
  Reply

  Ik hou niet zo van Disney, maar dit was wel een leuke film. Baymax is hilarisch.

 • Veerle

  10-04-2015 at 14:44
  Reply

  Ik vind Disneyfilms ook echt fantastisch! Vroeger hield ik er niet zo van maar nu des te meer. :)

 • kim

  10-04-2015 at 14:32
  Reply

  Ik vind Disney ook zeker niet alleen voor kinderen! Eigenlijk moet ik weer meer animatiefilms kijken :)

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow