Hakuna Matata

Heb geen zorgen, makkelijker gezegd dan gedaan. Wij mensen maken ons snel zorgen om dingen, we gaan piekeren of stressen. Maar de uitspraak uit de bekende Disney film ‘The Lion King’ kan wel helpen voor een minder stressvol leven. Hoe fijn zou het zijn om minder zorgen te hebben, al is het maar tijdelijk? Misschien dat dit wel helpt:

– Probeer te ontspannen. Met een paar ontspanningsoefeningen of ademhalingsoefeningen krijg je meer rust in je hoofd en een relaxt lichaam, om met een frisse kijk weer aan dat moeilijke vak te beginnen.

– Dat moeilijke proefwerk, waar je zo hard voor aan het leren bent, zit eraan te komen. Alleen zit je nu al na te denken over wat de gevolgen zijn als je het niet gaat halen. Probeer het los te laten. Je doet je best en haal je het niet dan zie je het dan wel weer.

– Wat ook wil helpen is sporten. Stap lekker op de fiets richting de sportschool of ga een rondje hardlopen. Muziekje aan en vergeet die zorgen even.

– Geen behoefte aan sporten? Neem een vriendin, of je moeder, mee naar de stad. Lekker winkelen en eindig in een leuk tentje met warme chocomel, kletsend over wat jullie hebben gekocht en over andere gezellige dingen.

– Ten slotte, doe iets wat je leuk vind en waar je vrolijk van wordt. Bezoek je vriend of een vriendin, of kijk je favoriete film weer een keer, of begin in dat boek dat al een tijdje in je kast ligt. Doe wat je wilt! Vergeet je zorgen en geniet van het moment.

Goodluck en Hakuna matata!

0 comments
0 likes
Prev post: Communicatie toekomstNext post: Écht HEMA

Related posts

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow