Serie Sunday #1 – Broadchurch

Wauw, wat is deze serie goed! Vorig weekend heb ik het hele eerste seizoen, van 8 afleveringen, er doorheen gejaagd. Om eerlijk te zijn was het niet een heel weekend, maar alleen de zondag (guilty). Broadchurch is een echte whodunit en daar houd ik van. Zelf heb ik Broadchurch op Netflix gekeken, maar vorig jaar was deze serie op televisie te zien. Alleen waar gaat Broadchurch nou over?

Broadchurch is een rustig Engels kustplaatsje, alleen staat alles op z’n kop sinds de moord op de 11-jarige Danny Latimer. Ellie Miller en Alec Hardy, die pas net naar Broadchurch is gekomen, leiden het politieonderzoek. In tegenstelling tot Alec woont Ellie al jaren in Broadchurch en kent dan ook de familie Latimer. De moord op Danny zorgt voor veel spanning tussen de bewoners, omdat iedereen elkaar ‘denkt’ te kennen. Als de pers zich er ook mee gaat bemoeien is er van dat ooit zo rustige kustplaatsje niks meer terug te vinden. Hoewel de samenwerking tussen Ellie en Alec niet lekker loopt is het toch echt aan hun om de moordenaar te vinden en Broadchurch weer de toeristische trekpleister te maken die het was.

Broadchurch
Naast dat de serie geweldig is, heeft het ook een super cast. Zelf vind ik dat alle acteurs echt goed spelen, alleen is dat te veel om op te noemen. Daarom zal ik er maar een paar opnoemen. Te beginnen bij Alec Hardy, die gespeeld wordt door David Tennant. Je kent Tennant misschien van Dr. Who als ‘The 10th Doctor’. Naast Tennant speelt er nog iemand in Broadchurch die je kent van Dr. Who, namelijk: Arthur Darvill. Hij speelde namelijk Rory Williams, een vriend van de 11th Doctor. In Broadchurch zet hij met overtuigen Reverend Paul Coates neer. Tot slot: Olivia Colman. Zij is een steengoede actrice die Ellie Miller speelt in de serie. Ze won dan ook een BAFTA TV award voor beste actrice voor de serie Broadchurch. Ik denk dat dit alles wel genoeg zegt over deze top cast, toch? 🙂

Broadchurch
Begin januari was seizoen twee al te zien in Engeland en er komt ook een seizoen drie aan. Ik kan niet wachten tot deze in Nederland op televisie te zien zijn of op Netflix staan.

Ik ben benieuwd of jullie ook niet kunnen wachten op het volgende seizoen! Of dat jullie, na het lezen van dit bericht, eerst seizoen 1 maar eens gaan kijken (aanrader!!) haha.

Bron foto
Bron foto 2
Bron foto 3

9 comments
0 likes
Prev post: The Hunger Games: Catching Fire overstijgt alle verwachtingenNext post: Serie Sunday #2 – Lie to me

Related posts

Comments

 • kim

  07-04-2015 at 20:22
  Reply

  Ik vond het eerste seizoen, maar ben eigenlijk midden seizoen 2 afgehaakt! Misschien dat ik binnenkort wel weer verder kijk :)

  • kim
   to kim

   07-04-2015 at 20:22
   Reply

   'Geweldig' moest er nog tussen, oeps!

  • Sanne
   to kim

   07-04-2015 at 20:28
   Reply

   Bedankt voor je berichtje! Ik moet nog beginnen met seizoen twee maar ben erg benieuwd :-)

 • happygirl

  26-03-2015 at 18:45
  Reply

  Het lijkt mij wel een leuke serie en ik kende hem nog niet!

 • Marlies

  23-03-2015 at 13:52
  Reply

  Haha serieverslaafde! Deze serie lijkt me wel echt leuuk! Ben sowieso wel fan van series waarbij ze een moord op moeten lossen. Misschien moet ik […] Read MoreHaha serieverslaafde! Deze serie lijkt me wel echt leuuk! Ben sowieso wel fan van series waarbij ze een moord op moeten lossen. Misschien moet ik hier binnenkort toch maar eens mee beginnen! Read Less

 • Anna

  23-03-2015 at 10:04
  Reply

  Leuk geschreven! Ik vind het ook een super gave serie haha :-)

  • Sanne
   to Anna

   23-03-2015 at 10:11
   Reply

   Awh dankjewel! Jaa, op jouw aanrader heb ik het gekeken haha xx

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow