Serie Sunday #5 – Rizzoli & Isles

Whaaa, 27 april komt er weer een nieuwe aflevering van Rizzoli & Isles op tv! Het is alweer een tijdje niet meer op tv geweest, want Net5 stopte halverwege het vijfde seizoen met uitzenden. Nu kan ik dus weer gaan genieten van de rest van seizoen 5 op de maandagavond! Dit is ook de reden waarom ik Rizzoli & Isles heb gekozen als alweer de vijfde Serie Sunday. Maar waar gaat deze spannende politieserie over?

Rizzoli & Isles draait om twee vriendinnen: politie detective Jane Rizzoli en forensisch onderzoeker Dr. Maura Isles. Jane Rizzoli lost samen met haar collega’s Korsak en Frost allerlei (spannende en absurde) moordzaken op. Dit lukt hun natuurlijk niet zonder de hulp van forensisch onderzoeker Dr. Maura Isles. Naast de moordzaken die worden opgelost gaat de serie ook over hun privéleven, want naast collega’s zijn Jane en Maura ook beste vriendinnen. In de meeste opzichten zijn ze elkaars tegenpolen. Zo kleed Maura zich altijd netjes, waardoor ze vaak met hoge hakken op een plaats delict verschijnt. Ook is ze net een wandelend woordenboek en ze houdt enorm van haar werk, waar ze dan ook erg goed in is. In tegenstelling tot Maura kleed Jane zich ‘mannelijk’ en zij heeft net als Maura moeite in de omgang met mensen.
Jane is niet de enige Rizzoli bij de politie; haar broertje Frankie werkt er ook. Dit alles zorgt voor hilariteit en door de hechte vriendschap van Jane en Maura verloopt hun samenwerking super. Maar dat moet ook wel om de spannendste moordzaken op te lossen en de moordenaars te vinden.

Rizzoli & Isles

De cast van Rizzoli & Isles is net zo geweldig als de serie. Jane Rizzoli wordt gespeeld door Angie Harmon. Ik vind haar een erg leuke actrice en ook zeker een hele goede. Je kan haar kennen van Law & Order waar ze Abbie Carmichael speelde. Sasha Alexander speelt Maura Isles in de serie. Dit doet ze erg leuk en ik moet altijd wel om haar en Jane lachen. Ze zet Maura erg overtuigend neer en zij is ook een erg goede actrice. Sasha speelde een paar seizoenen Special Agent Caitlin Todd in NCIS.
Jordan Bridges speelt Frankie Rizzoli in de serie en ik vind dat hij dit geweldig doet.
Vince Korsak wordt gespeeld door Bruce McGill. Ook hij doet het fantastisch en je kent hem misschien wel van de film Lincoln, waarin hij Edwin Stanton speelde. Tot slot: Lee Thompson Young. Hij speelt Barry Frost in de serie; een collega van Jane en Korsak die zowat alles weet van technologie en computers.

Rizzoli & Isles

Rizzoli & Isles is gebaseerd op de boeken van schrijfster Tess Gerritsen. Naast dat de serie spannend en grappig is, kan het ook erg ontroerend zijn. In 2013 kwam namelijk het bericht naar buiten dat Lee Thompson Young zichzelf van het leven had beroofd. De opnames van Rizzoli & Isles waren op dat moment nog bezig. Frost zou dus uit de serie worden geschreven en door dit nieuws keek ik erg tegen het vijfde seizoen op. Frost was namelijk een erg leuk personage en hoorde gewoon bij het team. Ik kon het dan ook niet droog houden bij de aflevering van de begrafenis van Frost.

Normaal was de serie altijd op zaterdagavond te zien op Net5, maar nu kan ik dus voortaan op maandagavond ervan genieten. Ik vind dit een erg gave serie en op 27 april zitten we thuis allemaal voor de tv haha. Lijkt Rizzoli & Isles jullie een leuke serie? Of kijken jullie deze serie ook? 🙂

Bron foto
Bron foto 2
Bron foto 3

8 comments
0 likes
Prev post: Serie Sunday #4 – HostagesNext post: The Liebster Award

Related posts

Comments

 • joorloveswriting

  22-04-2015 at 16:30
  Reply

  klinkt als een toffe serie!!! :)

 • Marlies

  20-04-2015 at 17:24
  Reply

  Deze wil ik eeeeecht gaan volgen. Lijkt me echt een hele leuke serie. Jij zorgt er echt voor dat ik dalijk net zo serie verslaafd […] Read MoreDeze wil ik eeeeecht gaan volgen. Lijkt me echt een hele leuke serie. Jij zorgt er echt voor dat ik dalijk net zo serie verslaafd ben als jou haha! Read Less

  • Sanne
   to Marlies

   20-04-2015 at 17:35
   Reply

   Hahaha sorry! Ik ken best wat series dus de komende weken blijf ik erover schrijven op zondag hihi.

 • Anna

  20-04-2015 at 11:54
  Reply

  Oeh deze serie kende ik nog niet, maar hij lijkt me echt gaaf (zoals elke serie haha)! Ik wilde gelijk eventjes zeggen dat ik je […] Read MoreOeh deze serie kende ik nog niet, maar hij lijkt me echt gaaf (zoals elke serie haha)! Ik wilde gelijk eventjes zeggen dat ik je genomineerd heb voor de Liebster Award, de informatie kun je vinden op http://www.simplyanna.nl/lifestyle/the-liebster-award/! Succes :-)! Read Less

 • My Little Happiness

  19-04-2015 at 18:59
  Reply

  Ik kijk deze serie ook vind het heerlijk! Eigenlijk nog veel beter dat het nu op maandag komt want dat was altijd wel een een […] Read MoreIk kijk deze serie ook vind het heerlijk! Eigenlijk nog veel beter dat het nu op maandag komt want dat was altijd wel een een beetje een saai TV avond :-) Read Less

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow