The Hunger Games: Catching Fire overstijgt alle verwachtingen

The Hunger Games: Catching Fire kwam afgelopen november uit in Nederland en trok meteen volle bioscoopzalen. Catching Fire is het ijzersterke vervolg op de populaire film The Hunger Games en de tweede verfilming van de boekenreeks ‘The Hunger Games’ van Suzanne Collins. De lezers van het boek hadden hoge verwachtingen van de film. Catching Fire heeft dit meer dan waargemaakt.

Na de overwinning van de 74ste Hongerspelen ging Katniss Everdeen samen met Peeta Mellark en Haymitch terug naar District 12, waar ze veilig denken te zijn. Maar niets is minder waar. Als Katniss na het jagen terugkeert naar haar huis in Winnaarswijk heeft ze President Snow op bezoek. Hij verteld haar dat er in Panem een opstand opkomst is en dat Katniss de aanleiding daarvan is. De bessen die haar leven, maar ook die van Peeta, hebben gered in de Hongerspelen, zijn de doorslag geweest bij de bevolking van Panem. Ze zagen dat als een daad uit rebellie en niet uit liefde voor elkaar. Het is nu de taak van Katniss om ervoor te zorgen dat de bevolking ook daadwerkelijk gaat geloven dat zij en Peeta verliefd zijn, want als dit niet lukt vernietigd Snow alles wat haar lief is.

Als winnaars moeten Peeta en Katniss samen met Haymitch en Effie Prul op een zegetoer door alle districten en Katniss probeert iedereen te overtuigen met haar liefde voor Peetra.

Zodra de zegetoer afgelopen is keren ze terug naar District 12, waar Katniss gelijk de volgende klap te verwerken krijgt. De 75ste Hongerspelen komen er aan, de zogeheten Kwartskwelling waarbij er andere regels gelden. Dit keer worden de tributen gekozen uit de voorgaande winnaars, wat betekent dat ze terug de arena in moet…

the hunger games catching fire 2

Jennifer Lawrence is een gouden actrice, ze heeft namelijk al een Golden Globe en een Oscar op haar naam staan. Daarnaast brengt de 23-jarige haar rol geloofwaardig over, waardoor we met Katniss gaan meeleven. Ze trekt ons als ware mee in het verhaal. Aan Jennifer’s zijde staan nog meer sterke acteurs. Josh Hutcherson zet Peeta overtuigend neer als een jongen die alles op wilt geven voor Katniss. Maar ook de legendarische Woody Harrelson is een bewonderenswaardige acteur. Hij zet zijn rol van Haymitch sterk neer.

Vanwege het succes van The Hunger Games was het budget vergroot voor dit vervolg. Ook heeft er een regiewisseling plaatsgevonden, maar ondanks dat heeft de nieuwe regisseur Francis Lawrence de hoge verwachtingen die ontstonden bij het lezen van het boek goed verwerkt in de film en is het een groot succes geworden.

0 comments
0 likes
Prev post: Ik heb mijn eigen mening! Of toch niet?Next post: Serie Sunday #1 – Broadchurch

Related posts

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

10 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow