Track and Trace

Online winkelen, ik doe het graag. Voor alle mensen die net zoals ik van online shoppen houden is er iets handigs: track and trace[1]. Dat houdt in dat als de post een pakketje heeft verzonden, dat je precies kan volgen waar je pakketje zich op dat moment bevindt. Heel handig dus, maar track en trace is wel voor meer dingen goed.

Track and trace geeft je dus de mogelijk je pakketje te volgen, zo weet je waar die is op welk moment. Het zorgt ervoor dat je vertrouwen hebt in de bezorgdienst, omdat je weet wanneer je pakketje op de deurmat ligt. De telegraaf[2] meldde dat 94% van de (ondervraagde) online winkelende consumenten hun pakket volgt met track and trace. Ze willen graag zicht hebben op de locatie van hun pakketje.

logo - brandsoftheworld

Ook maakt de politie gebruik van track and trace. Niet voor pakketen maar voor bijvoorbeeld lokfietsen! Als een fietsendief een lokfiets jat kan de politie er via een track and trace systeem achter komen waar de fiets zich bevindt. Zo pakken ze niet alleen een fietsendief op maar kunnen ze ook een inschatting maken van de fietsendiefstallen die er gepleegd worden[3].

12240762_634708882286347500

Ik zie er wel een nieuwe trend in. Het wordt steeds vaker gebruikt en consumenten maken er massaal gebruik van track and trace bij de post om een pakketje te volgen. Maar dat dus niet alleen, ook politieagenten hebben er baat bij. Die kunnen achter dieven aan en zorgen dat ze ook gepakt worden.

Tot slot raad ik alle online webshops aan de consument de mogelijkheid te geven om hun bestelling te kunnen volgen zonder extra kosten voor de consument. Wie wilt er tenslotte geen tevreden klant?

0 comments
0 likes
Prev post: Twitter in het bedrijfslevenNext post: De Fashion trend: Tattoos

Related posts

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

33 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow