Twitter in het bedrijfsleven

Twitter, wie kent het niet? Als ik aan social media denk, dan denk ik aan Twitter. Veel mensen twitteren al fanatiek, waaronder ik, maar bedrijven zien er het nut ook van in. Uit het Pondres Social Media Onderzoek 2012[1] blijkt dat Twitter het meest gebruikte sociale netwerk is in het Nederlandse bedrijfsleven.
twitter1Bedrijven kunnen Twitter gebruiken voor PR-doeleinden en voor webcare. Webcare is het beleid van een bedrijf om te reageren op vragen of klachten van consumenten over het bedrijf. Bedrijven kunnen dus ook via Twitter werken aan de band met de consumenten. De een op een communicatie helpt om een loyale klantenkring op te bouwen. Meer mogelijkheden worden uitgebreid besproken op slideshare.net[2].

zakelijk-twitteren

Ook kan een bedrijf positief, maar helaas ook negatief, in de media worden verwoord. De bedoeling is natuurlijk om te zorgen dat mensen positief over een bedrijf praten en dan moet je ook goed twitteren. Is er iets bijzonders aan een bedrijf of is er een bepaalde actie, dan kunnen mensen daarover gaan twitteren. Andere mensen kunnen daar weer op reageren of het gaan retweeten. Zo kan er een soort kettingreactie ontstaan en wordt een bedrijf een ‘hot topic’. Het bedrijf is dan onder de aandacht bij de mensen. Zorg ervoor dat je als bedrijf genoeg volgers hebt en ook de juiste volgers, zodat dat je bedrijf alleen maar verder kan helpen.

Voor het werven van personeel en het onder de aandacht brengen van vacatures rondom het bedrijf, is Twitter ideaal. Consumenten die op zoek zijn naar een baan, zijn zo goed op hoogte van de vacatures bij het bedrijf waar hun interesse ligt.

Social-Success

Deze Twitter trend gaat nog wel een tijdje door. Social media is erg populair en het biedt eindeloze mogelijkheden. Niet alleen voor consumenten maar ook voor bedrijven. Ik vind dat bedrijven er goed aan doen om te twitteren, om zo ook de band met hun klanten te onderhouden. De social media ontwikkelt zich supersnel. Daarom adviseer ik dat bedrijven een Twitter account opzetten en zich zo ook gaan verwoorden.

0 comments
0 likes
Prev post: Een dag uit mijn levenNext post: Track and Trace

Related posts

Leave a Reply

Recent posts
Popular posts
Subscribe

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog, dan ontvang je een e-mail wanneer ik een nieuw bericht heb geschreven.

33 anderen gingen je voor.

Bloglovin’

Follow